Γιάννη, έχω καθυστέρηση! (και είσαι ο μπαμπάς!)

http://stokokkino.gr/photos/500x330/olala_kk7261389700250.jpg

Της Ευγενίας Λουπάκη
Δεν μπορεί κανείς να πει τα πράγματα με τ’ όνομά τους σ’ αυτή τη χώρα και πέφτετε να τον φάτε. Είστε σαφώς κακομαθημένοι. Και στερημένοι θα προσέθετα , από την αρετή της αυτοκριτικής και της αντοχής στην κριτική.

Προσωπικώς, παραδέχομαι ότι μία καθυστέρηση την έχω.

Καθυστέρησα πολύ να μάθω για παράδειγμα, ότι το ελληνικό χρέος, ήταν από την αρχή μη βιώσιμο, κάτι που ήξερες εσύ Γιάννη και το έκρυβες, διότι έτσι σου είχαν πει να κάνεις, όπως παραδέχτηκες στο βιβλίο σου, που βγήκε χρόνια μετά, όταν ήδη είχαμε μπει στον “ένα και μοναδικό”  δρόμο του μνημονίου.

Βεβαίως το ήξεραν κι άλλοι αυτό και δεν το έκρυβαν, το έλεγαν από την πρώτη στιγμή, αλλά εγώ βλέπεις δεν μάθαινα τις απόψεις τους, διότι εσύ και το έγκυρο δελτίο σου ή τις αποσιωπούσες ή τις λοιδορούσες, ως ανεδαφικές, αντεθνικές, λαϊκιστικές και καθυστερημένες.

Καθυστέρησα πολύ να μάθω, ότι δεν είναι αστικός μύθος οι λιποθυμίες παιδιών στα σχολεία από την πείνα, διότι εσύ Γιάννη,  το έγκυρο δελτίο σου και η έγκυρη εκπομπή σου, φιλοξενούσαν μόνο την κυρία Διαμαντοπούλου και τον ιερό αγώνα της εναντίον των συντεχνιών, που διέσπειραν  τέτοιες υπερβολικές φήμες, για να εμποδίσουν το δρόμο της χώρας προς μια υγιή μεταρρύθμιση.

Τα δάκρυα της Όλγας ήταν που μου άνοιξαν τα μάτια, αλλά είχαμε φτάσει πια στα συσσίτια και στα κοινωνικά ιατρεία, όπου βρίσκουν καταφύγιο μερικοί καθυστερημένοι, σαν και μένα.

Καθυστέρησα πάρα πολύ ν’ αντιληφθώ, πώς η καθημερινή ρητορεία σου εναντίον των γιατρών με το φακελάκι και των τεμπέληδων εκπαιδευτικών, δεν ήταν παρά το όχημα για να ρθει ο Άδωνις ως Αδης και η παγωνιά στις αίθουσες και στις καρδιές.
Καθυστέρησα πολύ μάθω ότι το MEGA χρωστάει 123 εκατομμύρια και κάτι ψιλά στις τράπεζες (και δη στην Εθνική), δηλαδή ότι είσαι δημόσιος υπάλληλος Γιάννη μου, ότι εγώ σε πληρώνω, από τη βαριά,την αβάσταχτη φορολόγηση που μου επιβλήθηκε, για να σωθεί η χώρα όπως μου έλεγες κάθε βράδυ.

Καθυστέρησα πολύ να μάθω ότι η Μητέρα Μαριάννα, που με νανούριζες με τη μεγαλοσύνη της, χρωστάει στις Τράπεζες, δηλαδή σε μένα, 1 δισ 200 εκατομμύρια ευρώ κι ότι το άλλο αφεντικό σου που τον πληρώνω προκαταβολικά για να φτιάξει δρόμους, μου χρωστάει 1 δις 700 εκατομμύρια.

Καθυστέρησα πολύ να καταπνίξω το ενοχικό μου, που μου το φιλοτέχνησες με κομψότητα τούρκικου σήριαλ, σαν αυτά που μου δείχνει το κανάλι σου, για να με κρατάει καθυστερημένη.

Και τώρα που πέφτουν οι αποκαλύψεις σαν το χαλάζι, περιμένω, χωρίς καμία καθυστέρηση να φωνάξεις στην έγκριτη εκπομπή σου τον  Θόδωρο Πάγκαλο και να τον λιανίσεις. Γιατί και ο τελευταίος καθυστερημένος σ’ αυτή τη χώρα κατάλαβε πια, ότι εσείς μαζί τα φάγατε -και τα τρώτε ακόμα. Εμείς απλώς θα σας φάμε λάχανο- σαν καθυστερημένοι που είμαστε.

Υπογραφή: Μια φανατική τηλεθεατής του MEGA.