ο Ρωμανός μας εγκαταλείπει

σιγά-σιγά

Στην 30ή ημέρα απεργίας πείνας – «Θετικό βήμα το βραχιολάκι», λέει ο Φραγκίσκος Ραγκούσης – Σήμερα αναμένεται η απόφαση αν θα αναιρεθεί ή όχι η απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά σχετικά με την αίτηση Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτικές άδειες

romanos11418113976

Την ελπίδα ότι με την επικείμενη κατάθεση της τροπολογίας για τη φοίτηση κρατουμένων θα υπάρξει «μία ευνοϊκή εξέλιξη ώστε να έχουμε διέξοδο στο θέμα» εξέφρασε ο δικηγόρος του Ν. Ρωμανού, Φρ. Ραγκούσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Ο κ. Ραγκούσης υπενθύμισε ότι ο Ν. Ρωμανός διανύει την 30η ημέρα απεργίας πείνας, επισημαίνοντας ότι πλέον «τα όρια έχουν εξαντληθεί». «Σιγά-σιγά ο Ρωμανός μας εγκαταλείπει», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο πατέρας του απεργού πείνας έφυγε με άδεια χέρια χθες από τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Επανέλαβε τέλος ότι το «βραχιολάκι» θα μπορούσε να είναι «η διέξοδος για να σωθεί η ζωή του παιδιού». «Το βραχιολάκι θα ήταν θετικό βήμα», τόνισε, συμπληρώνοντας πως «ο Νίκος Ρωμανός δεν είναι αντίπαλος κανενός».

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 11 το πρωί στον Άρειο Πάγο

Σε εξέλιξη βρίσκεται κατάληψη στο κτίριο της Νομικής Σχολής σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό.
Το αίτημα της αναίρεσης της απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με τις εκπαιδευτικές άδειες του απεργού πείνας επρόκειτο να συζητηθεί χτες Δευτέρα, κάτι που όμως δεν έγινε επειδή δεν προσήλθε ο εισαγγελέας και έκλεισε η Γραμματεία (!). Παρά την έντονη βροχόπτωση, υπήρξε συγκέντρωση αλληλέγγυων στον Ν. Ρωμανό. Ωστόσο, καθώς ο εισαγγελέας δεν προσήλθε, η απόφαση θα παρθεί σήμερα, Τρίτη 9/12.
Nέα συγκέντρωση αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 11 το πρωί, ενώ κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απηύθυνε και ο πατέρας του επί 29 ημέρες απεργού πείνας Γ. Ρωμανός.

Σε κατάληψη του κτηρίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησε το πρωί ομάδα ατόμων, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό.
Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής πρύτανης του ΑΠΘ Θ. Λαόπουλος ανέφερε πως δεν γνωρίζει αν οι καταληψίες είναι φοιτητές του πανεπιστημίου.