Επιτέλους, απαλλαγήκαμε!

klwtsia

του Γιώργου Δελαστίκ – prin.gr

Κλοτσηδόν έδιωξε ο ελληνικός λαός τον Αντ. Σαμαρά και τον Ευάγγ. Βενιζέλο από την κυβέρνηση! Η ΝΔ υπέστη συντριπτική ήττα, χάνοντας με οκτώμισι (!) εκατοστιαίες μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ – πήρε 27,81% έναντι 36,34%. Έχασε έτσι 53 από τις 129 έδρες που είχε βγάλει στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012, παίρνοντας μόνο 76 έδρες τώρα. Μετά την εκλογική πανωλεθρία τέτοιας έκτασης, είναι βέβαιη η πολιτική καρατόμηση του Αντώνη Σαμαρά, όσο κι αν ο τέως πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι τα πήγε… μια χαρά επειδή η ΝΔ έχασε μόνο δύο μονάδες από το προηγούμενο ποσοστό της! Ό,τι και να λέει ο Σαμαράς, οι πολιτικές ημέρες του είναι μετρημένες.

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, αυτό ενταφιάστηκε πολιτικά την περασμένη Κυριακή. Από το 43,92% των βουλευτικών του 2009 είχε ήδη καταβαραθρωθεί στο 12,28% των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου 2012 και τώρα έπεσε στην άβυσσο του 4,68%! Από το 44% στο 4%! Παγκόσμιο ρεκόρ του άλματος εις… βάθος! Ο Βενιζέλος θέλει να κάνει τον Μάιο το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που θα τον καθαιρέσει και θα βγάλει άλλον αρχηγό, αλλά αμφιβάλουμε αν θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επί τέσσερεις μήνες. Επιτέλους, τον ξεφορτωνόμαστε κι αυτόν! Όχι φυσικά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ίδιους και χειρότερους από τον Βενιζέλο για να συνεχίσουν το επαίσχυντο έργο του! Γεμάτος από πολιτικά γαϊδουράγκαθα θα είναι ο κήπος του ΠΑΣΟΚ! Πάντως το μεγαλύτερο «κάζο» το έπαθε ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου με το ΚΙΔΗΣΟ που έφτιαξε για να αποκτήσει βουλευτική ασυλία. Τέτοια… πολιτική χλαπάτσα που έφαγε από τον κόσμο την πανηγύρισε όλη η ελληνική κοινωνία! Πήρε μόνο 2,46% και έτσι ο πρώην πρωθυπουργός του 44% καταποντίστηκε στο εξωκοινοβούλιο! Από εκεί που είχε αντίπαλο τον Καραμανλή ή τον Σαμαρά, βρέθηκε στην ίδια κατηγορία με τον… Βασίλη Λεβέντη! Ε ρε, γλέντια! Τιτανομαχία Γιωργάκη – Λεβέντη! Νίκησε ο πρώτος!

Ξεγραμμένους έχουν ακόμη και οι Γερμανοί τον Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ του, όπως και τον Γιωργάκη και το ΚΙΔΗΣΟ του, που άλλωστε ήταν των Αμερικανών κι όχι δικός τους. Μόνο στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη ποντάρουν, αναδεικνύοντάς το σε πρώτο κόμμα στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Αυτό φάνηκε και από τη στάση του ιταμού Γερμαναρά, του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος ναι μεν συναντήθηκε και με τον Σαμαρά και με τον Βενιζέλο, αλλά δηλώσεις έκανε μόνο μετά τη συνάντησή του με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Τι είπε; Ιδού: «Δεν θα σας το κρύψω ότι είπα στον Αλέξη Τσίπρα που θα ήταν προτιμότερη μια συμμαχία με το Ποτάμι παρά με τους ΑΝΕΛ»! Ο γερμανός γκαουλάιτερ Σουλτς δηλώνει δημοσίως ποια κυβέρνηση προτιμάει για την υπό κατοχική διοίκηση Ελλάδα! «Άλλωστε η αντιπολίτευση του σήμερα πιστεύω πως είναι η κυβέρνηση του μέλλοντος!» πρόσθεσε ο κατοχικός διοικητής Σουλτς. Κυβέρνηση το… Ποτάμι με 6,05%! Η νέα ελπίδα των σύγχρονων «γερμανοτσολιάδων» του Μνημονίου! Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι οι δηλώσεις Σουλτς για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι και όχι με τους ΑΝΕΛ εξαφανίστηκαν ως διά μαγείας από την Αυγή! Δεν υπήρχαν πουθενά! Προφανώς επειδή νωρίτερα, προτού κάνει αυτές τις δηλώσεις ο Σουλτς, μετά τη συνάντηση του γερμανού κατοχικού διοικητή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο τελευταίος είχε πει: «Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς έχει πολλές φορές αποδείξει ότι εκπροσωπεί επάξια τον κατεξοχήν δημοκρατικό θεσμό της ΕΕ, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο»!

Ο Σαμαράς προσπαθεί να σώσει το πολιτικό τομάρι του προωθώντας και τη θεωρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως «αριστερής παρένθεσης». Επιχειρεί έτσι να πείσει τους απογοητευμένους της Δεξιάς ότι σύντομα, σε δυο-τρεις μήνες, θα ξαναγυρίσουν στην εξουσία με αυτόν αρχηγό! Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην, που έλεγαν παλιότερα. Ο Σαμαράς εξουσία δεν πρόκειται να ξαναδεί. Όχι μόνο επειδή απέτυχε παταγωδώς ο ίδιος. Το κυριότερο είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκλείεται να ακολουθήσει αριστερή πολιτική. Στο αστικό πλαίσιο θα κινηθεί. Αφού αποδέχεται το πλαίσιο «ευρώ, ΕΕ, ΝΑΤΟ», είναι εξ ορισμού βέβαιο ότι αριστερή πολιτική σε αυτό είναι αδύνατον να ασκηθεί. Μέσα στο αστικό πλαίσιο όμως δεν υφίσταται μόνο η πολιτική της λιτότητας, την οποία προωθούν οι Γερμανοί. Αυτό αποδεικνύεται πρακτικά και από τις πρώτες δηλώσεις και κινήσεις τόσο του Τσίπρα όσο και υπουργών της νέας κυβέρνησης, οι οποίες έχουν προκαλέσει ένα γενικό κλίμα ευφορίας στον ελληνικό λαό. Να δούμε, βέβαια, τι ακριβώς θα νομοθετήσει η κυβέρνηση Τσίπρα, όταν συγκροτηθεί η Βουλή σε σώμα στις 6 Φεβρουαρίου, την Παρασκευή. και ανακοινώσει ο πρωθυπουργός τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Το όνομα του ατόμου που θα προτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει μέχρι στιγμής ανακοινωθεί επίσημα, παρά τη συζήτηση περί Αβραμόπουλου. Έτσι κι αλλιώς το όνομα που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει ισχυρή ένδειξη περί των προθέσεών του αναφορικά με την κυβερνητική πολιτική που θα ακολουθήσει.
Για την ώρα πάντως οι Γερμανοί έχουν σκυλιάσει εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα. Το ότι ο πρωθυπουργός είπε κατάμουτρα στον Σουλτς ότι διαφωνεί με το Μνημόνιο και ο Βαρουφάκης είπε στον Γερούν Ντέισενμπλουμ ότι δεν αποδέχεται την ύπαρξη της τρόικας και δεν θα ζητήσει παράταση του Μνημονίου έχουν κάνει την κυβέρνηση Μέρκελ έξω φρενών. Ξύδι!