Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Λαφαζάνης: Θα καταργήσουμε το μνημόνιο σε μια νύχτα

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει μνημόνιο και εφαρμοστικούς νόμους σε μία νύχτα και με μία νομοθετική πράξη, έτσι όπως πραξικοπηματικά μας το επέβαλαν, δήλωσε στο MEGA. Τόνισε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοίνωσε Τσίπρας στη ΔΕΘ θα εφαρμοστεί από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης χωρίς διαπραγμάτευση με τους δανειστές

LafazTsip

«Εμείς δε χρωστάμε, μας χρωστάνε» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης. Ανέφερε ακόμη, πως από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στον προϋπολογισμό του κράτους θα αρχίσουν να εγγράφονται και οι απαιτήσεις της Ελλάδας από το κατοχικό δάνειο αλλά και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους σε μία νύχτα και με μία νομοθετική πράξη, έτσι όπως πραξικοπηματικά μας το επέβαλαν“, δήλωσε επίσης ο κοινοβoυλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέχεια ανέφερε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ θα εφαρμοστεί από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης χωρίς καμία συζήτηση ή διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Σε ό,τι αφορά στο χρέος είπε συγκεκριμένα ότι “δε θα πάρουμε σφουγγάρι και θα το σβήσουμε, θα διεκδικήσουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους“. Όπως είπε το χρέος είναι μη βιώσιμο και τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ περί μίας συνολικής λύσης είναι “δυνατά”. “Η χώρα διαλύεται. Αυτό μας υποχρεώνει στην εφαρμογή μίας ριζοσπαστικής πολιτικής για να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα”.
Παρομοίασε μάλιστα τη σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη με την αντίστοιχη πριν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όπου οι οικονομικές απαιτήσεις μεταξύ των χωρών οδήγησαν σε εκείνη την καταστροφική εμπειρία για την ανθρωπότητα.