Βαλτιμόρη

Αψήφισαν την απαγόρευση κυκλοφορίας, νέες πορείες και ταραχές.

baltimore-riot-805x450

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν πριν λίγες ώρες στην Βαλτιμόρη, όταν η αστυνομία με καπνογόνα διέλυσε τις νέες διαδηλώσεις που οργανώθηκαν παρά την  απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία τέθηκε σε ισχύ στη στις 22:00 την Τρίτη (05:00 σήμερα ώρα Ελλάδας).

Η απαγόρευση διατάχθηκε μία ημέρα μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν κυρίως από την μαύρη κοινότητα που στην πλειονότητά τους είναι πολύ φτωχοί, δεν λαμβάνουν καμία φροντίδα από την πολιτεία, ενώ γίνονται πολύ συχνά στόχος αστυνομικής βίας, ακόμα και θύματα δολοφονιών από αστυνομικούς, οι οποίοι λειτουργούν σε καθεστώς ατιμωρισίας. Χθες οι αρχές κήρυξαν την πολιτεία Μέριλαντ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ζήτησαν την ανάπτυξη δυνάμεων της Εθνοφρουράς.

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες, όταν ο νεαρός μαύρος Φρέντι Γκρέι συνελλήφθη από την αστυνομία με βίαιο τρόπο, και λίγες μέρες μετά πέθανε μέσα στο κρατητήριο.

Η αντίδραση σε άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας ήταν μαζική και η οργή των κοινοτήτων της περιοχής που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης πήρε διαστάσεις εξέγερσης, με στοιχεία που θυμίζουν τις ταραχές στο Φέργκιουσον πέρυσι το καλοκαίρι.

hitandrun.gr