Eβδομάδα Προώθησης του Ψηφιακού Nομίσματος 24 – 31 Ιουλίου 2015

faircoinweek-24-31-july-882x493

Δημιουργούμε μια νέα οικονομία
Στόχος μας ένα παγκόσμιο οικονομικό μοντέλο που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη, την ισοτιμία, στη δίκαιη και ηθική χρήση. Για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε και τη δική σας συμμετοχή σε αυτό το νέο και ελπιδοφόρο πείραμα.
Ειδικά μετά τα πρόσφατα γεγονότα, έχουμε πλέον όλοι μας  αντιληφθεί πόσο εύθραυστο και καθοδηγούμενο είναι το υπάρχον οικονομικό μοντέλο που βασίζεται σε ένα τραπεζικό σύστημα το οποίο λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον των λίγων. Θέλοντας να αλλάξουμε αυτή τη μονόπλευρη σχέση που επηρεάζει άμεσα τις ζωές μας και την καθημερινότητα μας, στοχεύουμε σε μία οικονομία που θα αντλεί τη δύναμή της από την κοινωνία και τις σχέσεις που εμείς οι ίδιοι οικοδομούμε με εμπιστοσύνη και κοινή προσπάθεια. Προς αυτή την οικονομία χρησιμοποιούμε ως όχημα ένα ψηφιακό νόμισμα, το FairCoin.

Τι είναι τα ψηφιακά νομίσματα;
Πρόκειται για ιδεατά νομίσματα που δεν ελέγχονται από κάποια κεντρική αρχή, τράπεζα, κράτος κ.ο.κ. αλλά από κατανεμημένους υπολογιστές ανά τον κόσμο. Οι υπολογιστές αυτοί ανήκουν στους απλούς χρήστες του νομίσματος και όλες οι συναλλαγές προστατεύονται και κρυπτογραφούνται για να είναι ασφαλείς. Ολόκληρο το σύστημα βασίζεται σε τεχνολογία πληροφορικής που έχει δοκιμαστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και έχει αποδειχθεί ως ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για συναλλαγές μακριά από το υπάρχον εξουσιαστικό κεντρικό σύστημα που όλοι μας γνωρίζουμε.
Περισσότερες πληροφορίες https://en.wikipedia.org/wiki/Cryptocurrency
Πως γίνονται οι συναλλαγές;
Υπάρχει και λειτουργεί μία ολόκληρη αγορά ψηφιακών νομισμάτων όπου ο καθένας μπορεί εύκολα να μετατρέψει κάποιο ποσό από τα κοινά νομίσματα (Ευρώ, δολάρια κ.ο.κ.) σε οποιοδήποτε ψηφιακό νόμισμα και αντίστροφα, με βάση την τρέχουσα ισοτιμία. Αυτό γίνεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή η ακόμη και μέσω των τραπεζών, μεταφέροντας το ποσό σε ειδικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.
Τα ψηφιακά νομίσματα μπορούν πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθούν για συναλλαγές με καταστήματα σε όλο τον κόσμο όπως κάθε κοινό νόμισμα. Επίσης η επιλογή της αποταμίευσης είναι πάντα ευπρόσδεκτη, ειδικά όταν πρόκειται για το κοινό μας νόμισμα, το FairCoin 🙂
Πληροφορίες για τις συναλλαγές https://getfaircoin.net/

Γιατί επιλέγουμε το FairCoin;
Το FairCoin είναι ένα από τα πολλά ψηφιακά νομίσματα που κυκλοφορούν. Σε αντίθεση όμως με τα υπόλοιπα δεν επιτρέπει την εκμετάλλευσή του με σκοπό το κέρδος. Επίσης δεν προσφέρεται σε όσους προσβλέπουν στην υπερσυσσώρευσή του μέσω ενεργοβόρων υπολογιστικών συστημάτων, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με το πιο γνωστό ψηφιακό νόμισμα, το BitCoin.
Με αρχικό κεφάλαιο τα 50.000.000 FairCoins τον Μάρτιο του 2014, μπήκε ακόμη μία βάση για νέα κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία,με στόχο η FairCoop να προωθήσει και να βοηθήσει κάθε συνεργατική προσπάθεια που μοιράζεται τις αξίες μας. Ήδη έχουν γίνει πολλές δωρεές σε συνεργατικά εγχειρήματα ως βοήθημα και η εβδομάδα προώθησης που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ακόμη μία τέτοια προσπάθεια.
Πληροφορίες για το FairCoin https://fair.coop/faircoin/

Εβδομάδα παγκόσμιας προώθησης Faircoin
Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, μαγαζιά, καφετέριες, εστιατόρια, καταστήματα αλληλέγγυου εμπορίου κ.τ.λ. απ’ όλο τον κόσμο, θα κληθούν να δεχθούν FairCoins στις συναλλαγές τους και να επιβεβαιώσουν από πρώτο χέρι πως αυτό το ψηφιακό νόμισμα δίκαιου εμπορίου μπορεί να είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στις οικονομικές τους συναλλαγές.
Η πρωτοβουλία στοχεύει επίσης στην ενθάρρυνση των καταναλωτών να χρησιμοποιήσουν FairCoins, ώστε να αναδειχθεί η πραγματική του χρήση στις επιχειρήσεις και να συμβάλλει στην ενσωμάτωσή τους μέσα στην κοινωνία που προσπαθούμε να μετασχηματίσουμε. Καλούμε όλα τα άτομα και τις συλλογικότητες που τάσσονται υπέρ των αξιών που προωθεί η FairCoop, να συμμετάσχουν σε αυτήν την εβδομάδα δράσης!
Πληροφορίες για την εβδομάδα προώθησης https://use.fair-coin.org/el/

Τι χρειάζεστε για να συμμετέχετε;
Αρχικά χρειάζεται να εγκαταστήσετε, εύκολα και γρήγορα, το ψηφιακό πορτοφόλι του FairCoin σε υπολογιστή ή/και κινητό τηλέφωνο. Περισσότερες οδηγίες https://use.fair-coin.org/el/get-involved/
Εάν είστε ιδιώτης
Διεκδικήστε τώρα το δώρο των 40 FairCoins για τις συναλλαγές σας από εδώ https://use.fair-coin.org/el/40faircoins/
Χρησιμοποιήστε το ποσό αυτό σε όσα καταστήματα δέχονται FairCoins και εξοικειωθείτε με τη χρήση του. Δείτε τον κατάλογο με τα καταστήματα αυτά εδώ https://use.fair-coin.org/el/directory/
Εάν είστε κατάστημα
Εγγραφείτε στην εβδομάδα προώθησης εδώ https://use.fair-coin.org/el/
Σε λίγο το κατάστημά σας θα εμφανίζεται στη λίστα με τα συνεργαζόμενα καταστήματα και θα μπορείτε να δέχεστε συναλλαγές με FairCoins στο ψηφιακό σας πορτοφόλι!

Περισσότερες πληροφορίες https://fair.coop/

υς: προωθήστε ελεύθερα