Eπικίνδυνες εποχές. Επικίνδυνοι άνθρωποι …

Denaxa

Μαρία Δεναξά

Eπικίνδυνες εποχές. Επικίνδυνοι άνθρωποι στην εξουσία εντός κι εκτός. Επικίνδυνες τακτικές, συμπεριφορές και σημάδια προμηνύουν αυτά που έρχονται, όχι μόνο για το «εργαστήριο» Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη, που λίγο θέλω να πιστέψω πως είναι τελικά καταραμένη.

Στη χώρα μας ισοπεδώνουν τα πάντα.
Οπως φαίνεται κανείς δεν μπορεί ή δεν έχει την επιθυμία να σταματήσει την καταστροφή, η οποία αποκαλείται απο τους Μακιαβέλιδες της εξουσίας «σωτηρία» ή «μεταρρύθμιση»

Ανήγαγαν το παράλογο σε λογικό, το λογικό σε παράλογο ή σε λαικισμό, την αποτυχία σε επιτυχία και πορεύονται προς μια κατεύθυνση οπου οι πλούσιοι, γίνονται πλουσιότεροι, οι ισχυροί, ισχυρότεροι, οι φελλοί, σπουδαιότεροι και οι σημαντικοί, ασήμαντοι οι οποίοι μαζί με τους πολλούς, θα πρέπει να έχουν ημερομηνία λήξης όπως τα αναλώσιμα. Πρώτα όμως θα πρέπει «ο ένας, να βγάλει το μάτι του άλλου» σύμφωνα με τις επιταγές του «διαίρει και βασίλευε» καθώς η «ισχύς εν τη ενώσει» Ανθρωπε, θα ήταν καταστροφική για τα αισχρά σχέδια τους.

Με υποβαθμισμένη παιδεία στο όνομα της εξυγίανσης της οικονομίας, οι κοινωνίες παράγουν πια λιγότερο σκεπτόμενους ανθρώπους. Ολο και περισσότεροι μιλούν για “πρόβατα”. Συμφέρει…

Με κατεστραμμένα συστήματα υγείας, πρόνοιας, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μετά την παραγωγική ηλικία, αφού ρουφούν «μεδούλια» σου λένε ψόφα. Απλά, καθαρά και ξάστερα.

Η παρακμή της ανθρωπότητας περνάει και μέσα απο την ατομική φυλακή που λέγεται διαδίκτυο, κοινωνικά δίκτυα, χαζοκούτια ή καναπές την ώρα που οι προνοητικοί «σωτήρες» οι οποίοι Άνθρωπε, σε λίγο θα ελέγχουν ολοκληρωτικά την ήδη μίζερη ζωή σου, υψώνουν τείχη στην Ευρώπη, επιβάλλουν capital control στην Ελλάδα, καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης στη Γαλλία που μετατρέπονται σε διαρκείας… Αλλά παίρνεις είδηση εσύ;

Εν συντομία, ζούμε στην αρχή μιας εποχής που λίγοι και διεστραμμένοι ανακήρυξαν «Θεό» το χρήμα και εξοντώνουν Άνθρωπε εσένα και τα παιδιά των παιδιών σου, έχοντας ως υποχείρια άπληστους και διψασμένους για εξουσία τυχοδιώκτες, όπως είναι τα καραγκιοζάκια του ελληνικού και ευρωπαϊκού δημόσιου βίου που παραπλανούν με υπερβολικές επικοινωνιακές μεγαλοστομίες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις τα πλήθη, για να περνάει ο χρόνος που μετράει αντίστροφα.

Ενα βήμα προς τον μασκαρεμένο επικίνδυνο ολοκληρωτισμό τους, θα αποτελέσει άλλο ένα πείραμα που θα συντελεστεί στην Ελλάδα, οπου σχεδιάζεται σχέδιο κατάργησης της δημοσιογραφικής λειτουργίας => http://www.typologies.gr/…/schedio-katargisis-tis-dimosiog…/
Με λίγα λόγια σβήνουν με ύπουλο τρόπο την δημοσιογραφία απο τον χάρτη, που ούτε η χούντα του Παπαδόπουλου δεν τόλμησε κάτι τέτοιο.

Κι αναρωτιέμαι: Προς τι άραγε θα βοηθήσει την κατεστραμμένη οικονομία η κατάργηση της δημοσιογραφικής λειτουργίας, αν δεν είναι για την πλήρη χειραγώγηση της ενημέρωσης γι’αυτά που έρχονται;

Μην κοιτάς το δέντρο Άνθρωπε, αλλά το δάσος…

(Απο το λογαριασμό της στο facebook)