Το Ημερολόγιο ενός ανέργου

Οι Ορεινοί συμμετέχουν στο «Ημερολόγιο ενός ανέργου» μια εθελοντική πρωτοβουλία με στόχο να σπάσει το ταμπού της ντροπής και να δώσει βήμα στους άνεργους προκειμένου να εκφραστούν, καταγράφοντας τα δικά τους βιώματα με κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο η άλλο υλικό. Μια διαδικτυακή συνεργασία που φιλοδοξεί να συσπειρώσει διαφορετικά κανάλια επικοινωνίας, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα – να αποκτήσουν οι άνεργοι τη φωνή που τους στερούν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, αλλά και το πολιτικό σύστημα.
Στην προσπάθεια έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει οποιοδήποτε site ή blog το επιθυμεί, ενσωματώνοντας με αυτόματους χειρισμούς την εφαρμογή στις σελίδες του.
Έτσι ξεκίνησε η καμπάνια!
Αυτό το βιντεάκι ήταν ο πυροβολισμός της εκκίνησης, το σφύριγμα για το εναρκτήριο λάκτισμα, το καμπανάκι για την έναρξη του αγώνα. Ενός αγώνα που βρίσκει τους άνεργους στη γωνία και επιχειρεί να τους βάλει στο κέντρο της σκηνής. 
Το “ημερολόγιο ενός ανέργου” δεν είναι απλώς ένα βήμα που θα δώσει τη δυνατότητα να μιλήσουν, είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι ένα δίκτυο αλληλεγγύης, ένας κόμβος για την αυτοοργάνωση των ανέργων, ώστε να μπορέσουν να γίνουν οπρωταγωνιστές των εξελίξεων, να αρθρώσουν δημόσιο λόγο, να συγκροτήσουν τις προτάσεις τους, να διεκδικήσουν.

Όροι χρήσης και αποστολής

Στο «Ημερολόγιο ενός ανέργου» φιλοξενούνται κείμενα που καταχωρούνται εδώ, αρκεί να μην παραβιάζουν τη νομοθεσία και να είναι εντός θέματος: να περιγράφουν, δηλαδή, προσωπικές εμπειρίες και βιώματα από τη δύσκολη περίσταση της ανεργίας.
Τα κείμενα έχουν ανώτατο όριο 350 λέξεις.
Η δήλωση του ονόματος του αποστολέα είναι απολύτως προαιρετική. Απαιτείται μόνο το email του και ένα ψευδώνυμο.
Κατά τη δημοσίευση των κειμένων ενδέχεται να υπάρχουν μικρές διορθώσεις, χωρίς πάντως να αλλοιώνεται η ουσία τους.
Επιλογή των πιο χαρακτηριστικών κειμένων είναι πιθανόν να αναδημοσιευθεί, με ευθύνη και κατά την κρίση των υπευθύνων της καμπάνιας, χωρίς να απαιτείται σχετική προειδοποίηση ή έγκριση των συντακτών τους.